Yıkamalı Enteral Beslenme Seti

01-11-2022 12:11
Yıkamalı Enteral Beslenme Seti

Merhaba. Bu blog yazımızda malnütrisyon riski bulunan hastaların yaşam konforunu artırmak ve sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla geliştirilen Yıkamalı Enteral Beslenme Seti ile ilgili kapsamlı bilgiler vereceğiz.

 

PEG ve NG sonda nedir?

Perkütan Endoskopik Gastrostomi (PEG), ağız yoluyla gıda alamayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla bir alternatif yol olarak karın duvarından geçirilen esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemidir.  

Nazogastrik tüp uygulaması (NG) ise plastik veya silikon bir kateterin burun deliğinden sokulup yutak ve özofagustan geçirilerek mide içerisine yerleştirmesi işlemidir. Beslenmenin bozulduğu ya da bilincin kapandığı durumlarda bu yöntemlerle beslenme desteklenebilir.


Enteral Beslenme Nedir?

Malnütrisyon riski bulunan hastalara önerilen tıbbi amaçlı beslenme ürünlerine “enteral ürün”, bu şekilde beslenmeye ise “enteral beslenme” denir. Enteral ürünler genellikle sıvı halde, toz veya tatlı şeklinde olabilir.

 

Yıkamalı Enteral Beslenme Seti’nde ise çift torba bulunur. Torbalardan birine beslenme için mama, diğerine su koyulur. Yıkamalı Enteral Beslenme Pompası yapılan ayarlara göre sırası ile hastaya mamayı ayrı suyu ayrı gönderir. Yıkamalı Enteral Beslenme Pompası mamanın ardından suyu gönderdiği için hattı temizleyerek gider. Bu şekilde hem tıkanıklığın önüne geçilir hem de hastanın su ihtiyacı karşılanmış olur.


Yıkamalı Enteral Beslenme Setini kimler kullanabilir?

·        Yutma yeteneğini kaybettiren hastalıkların varlığında (İnme, beyin ve sinirsel hasarları vb.),

·        Üst sindirim yolları ve solunum yolları kanserlerinde ve ameliyatlarında,

·        Mide çıkışında veya ince bağırsakta tıkanıklığa sebep olan kanser hastalarında da beslenmeyi sağlamak amacıyla kullanılır.

Enteral beslenmeye yoğun bakımda 3 günden fazla kalacak ve beslenme yetersizliği görülen hastalarda başlanır.

Kısa süreli (4 haftadan az) beslenmede kullanılan veriliş yolları:

·         Oro/nazogastrik tüp

·         Oro/nazoduodenal tüp

·         Oro/nazojejunal tüp

Uzun süreli (4 haftadan fazla) beslenmede kullanılan veriliş yolları:

·         Gastrostomi

·         Duodenostomi

·         Jejunostomi

 



Yıkamalı Enteral Beslenme Setinin sağladığı faydalar nelerdir?

·        Otomatik olarak cihaza girilen mama ve su miktarını beslenme torbalarından hastaya gönderimini sağlar.

·        Hastaya ve hasta yakınlarına büyük kullanım kolaylığı sağlamakla birlikte günlük alınması gereken besin ve su miktarlarını en doğru şekilde verme yöntemidir.

·        Mamanın gidiş hızı ayarlanarak hastanın kusmadan ve hazımsızlık yaşamadan, konforlu bir şekilde beslenmesine katkı sağlar.

Yazımızın sonuna yaklaşırken Yıkamalı Enteral Beslenme Seti malzemesi tercih edilirken özellikle ürün içerisinde kanserojen materyal olmamasına, ülkemizde gerçekleştirilen kalite testlerinin yapılmış olmasına ve tedarik edilen firmanın teknik ve tıbbi yetkinliğinin bilinirliğine dikkat edilmesini öneririz.

Firmamız özellikle tıbbi cihaz konusunda uzmanlaşmış ve sadece İstanbul'da 1000'in üzerinde hastanın baş ucunda hizmet vermektedir.

İletişim formu, ekranın sağ alt tarafında bulunan WhatsApp destek hattı veya 0216 305 06 02 numaralı telefon aracılığıyla bizimle iletişime geçebilir, her türlü soru ve sorunlarınızı iletebilirsiniz. 

Özellikle ev kullanıcılarına Enteral Beslenme Seti ve pompa cihazlarına ilişkin süresiz olarak teknik ve tıbbi destek vermekteyiz.

Sağlıklı Günler Dileriz.


     Reçete ve Rapor Karşılığı SGK Anlaşması ile İstanbul'da Hizmet Vermekteyiz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.